Камбитов: Дебитът на минералната вода е за още 4-5 хотела, може да се развива СПА туризма

Бившият кмет Атанас Камбитов смята, че дебитът на минералната вода в Благоевград е достатъчен да се захранят поне още четири-пет хотела. Когато построили басейна, изградили и водопровода, оставало да се пусне една връзка от 300 м., да се изградят топлообменници и да се захрани басейнът. Две години обаче никой от администрацията не си мръднал пръста, за да завърши процеса. Това написа екскметът по повод изявленията на председателя на Общински съвет Андон Тодоров и съветници на сесия.

Ето какво написа още Атанас Камбитов:

Наблюдавайки дебатите в ОбС, оставам с впечатление, че според определени хора, закритият плувен басейн в кв. „Еленово“, който изградихме през 2015 година, едва ли не, се явява сериозен проблем и по-добре да не е бил реализиран.

Минералната вода е тема, по която се упражняват много и различни мераклии за власт, но нито един от тях не стъпва на реални факти. А фактите са:

Договорът с „Езерец“ е законосъобразен и е единствено и само в полза на Общината. Или иначе казано, интересът на Общината е защитен на 100% – „Езерец“ плаща почти 60% от стойността на водопровода, а ползва 25%, Общината плаща 40%, а ползва 75 % от дебита. „Езерец“ плаща такса за водата на Общината и за да бъдем съвсем коректни, трябва да е ясно, че построеният водопровод е ИЗЦЯЛО ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ!!!

Както преди дни казах, построихме басейна, изградихме и водопровода, остана да се пусне една връзка от 300 м., да се изградят топлообменници и да се захрани басейнът. Е, това е големият въпрос, който се избягва – ЗАЩО след като Общината е вложила средства в този водопровод (тъй като чисто физически нямаше време през 2019 година, водопроводът беше пуснат в експлоатация м. май), две години никой от администрацията не си мръдна пръста, за да завърши процеса? (нещо повече – от тази връзка трябваше да бъде захранен и басейнът на XI ОУ)

Това не е ли безстопанственост?!

За това не е виновен Румен Калайджиев от „Езерец“, а е виновна Общинска администрация, виновни са и тези, които в момента коментират.

P.S. Друг е въпросът дали Общината иска да развива СПА туризма, което може да бъде направено, или определени хора използват положението си да разчистват лични сметки и да притискат конкуренти.

Колкото до това дали е истина твърдението, че НЯКОЙ никога не искал минерална вода за хотела си, ще кажа единствено това – НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *