Делото срещу Асен Бербатов обратно на прокуратурата заради нарушения

Окръжен съд – Благоевград прекрати съдебното производство и върна делото за държане и разпространение на наркотични вещества срещу Асен Бербатов и Анна П., на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения в обвинителния акт.

Съдът проведе разпоредително заседание по делото срещу Асен Бербатов и Анна П., обвинени, че в съучастие като съизвършители, в условията на продължавано престъпление, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, като Асен Бербатов е привлечен към наказателна отговорност и за тяхното разпространение.

Обвиняемите се явиха в съдебната зала, придружени от процесуалните си защитници.

Съдебният състав прецени, че делото е подсъдно на Благоевградския окръжен съд, но по отношение на обвинителния акт са налице допуснати процесуални нарушения и делото следва да бъде върнато за отстраняването им на прокурора.

Съдът прецени още, че държавното обвинение следва да очертае рамката и параметъра на „съучастие“ на всеки един от обвиняемите, като и начина на извършване на престъплението по време, място и начин.

Припомняме, че обвинителният акт, с обем от 28 страници, беше внесен от държавното обвинение в Съда в края на януари 2021 г.

По отношение на Асен Бербатов е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3000 /три хиляди/ лева от 01.09.20г.,  за времето от 23.04.20г. до 01.09.20г. той е бил с мярка за неотклонение „домашен арест“, а за времето от 09.03.20г. до 23.04.20г. е бил с мярка за неотклонение „ задържане под стража“, за времето от 07.03.20г. до 09.03.20г. е бил задържан с постановление на ОП- Благоевград за 72 часа и на 06.03.20г. е бил задържан за 24 часа по ЗМВР.

Анна П. е била задържана за 24 часа п ЗМВ на 06.03.20г., и с постановление на ОП- Благоевград е била задържана за 72 часа за времето от 07.03.20г. до 09.03.20г.

И двамата обвиняеми са с взети процесуални мерки – забрана за напускане пределите на Република България.

Определението на Окръжен съд – Благоевград може да бъде обжалвано и протестирано в срок от 7 дни пред Апелативен съд – София.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *