Стефан Делиов обяви кандидатурата си за кмет на Благоевград

Стефан Делиов се впуска в надпреварата за кмет на Благоевград. Е, засега това е само във Фейсбук, но предстои да видим как ще се развият нещата. А кой е Стефан Делиов? Той се обявява като свободомислещ човек, отстояващ не само своите права, но и на тези, които са забравени от законно избраните представителите на държавата. Председател е на спортен клуб „Kochinka Team Racing“.  Организирал многократно благотворителни инициативи, една от които е  „Бъди човек – Благоевград“, с едничката идея да помагат на хора в нужда.

Стефан Делиов пише, че той и неуморният екип зад гърба му, взели нелекото решение да премерят сили с останалите кандидати на предстоящите избори за кмет на община Благоевград. Знаят какво трябва да променят в града си, за да бъде той отново прекрасно място за живот, където майките и бащите ни спокойно да изживеят старините си, а децата ни безгрижно да растат и ще работят с всички сили, за да го постигнат.

Ето и целият пост на Стефан Делиов без редакция:

Здравейте, благоевградчани!

Някои от Вас лично ме познават, знаят що за човек съм и какви са моите виждания и принципи, други вероятно са срещнали по нещичко за мен, покрай разнородните благотворителни кампании, които с години организирах и провеждах с помощта на мои приятели с големи сърца и с подкрепата на част от бизнеса и граждани на Благоевград.

Нека обърнем внимание обаче на една конкретна кауза, която за моя радост имаше огромен успех и съумяхме да проведем няколко пъти кампанията – „БЪДИ ЧОВЕК“.

Какво се случваше по време на „БЪДИ ЧОВЕК“ и каква бе основната цел на събитията?

Основната идея бе да се събират хранителни продукти от първа необходимост, които в последствие да бъдат раздадени на възрастни хора и семейства в нужда, живущи, както в Благоевград, така и в селата около града.

С помощта на всички Вас, мили хора, не веднъж успяхме да помогнем.

Замислих се обаче за следното: Помагаме ли наистина на тези хора? Ще Ви споделя какво мисля аз:

Тези хора са нашите родоначалници, строителите на България! Хора, които са градили и съхранили Държава, в която днес НИЕ да живеем. Хора, постигнали всичко с много труд и имащи единствено и само гордостта си! Това са хората, благодарение на които нас днес ни има!

Когато един човек цял живот изкарва прехраната си с труд и честност, когато цял живот се бори с неволите без да наведе глава и за миг, то тогава този човек има най-ценното притежание на света, а именно ДОСТОЙНСТВО!

Обидно е цял живот да си градил и да си живял достойно и точно, когато вече нямаш тези сили и се нуждаеш от подкрепа, всички да забравят за теб!

Затова бе и нашата кампания – да подадем ръка на тези, благодарение на които днес сме това, което сме! Да, обаче тези хора нямат нужда от нашите подаяния, защото “торбичка” с храна е именно това за тях – подаяния, акт на унижение! Цял живот си разчитал единствено на себе си и сега се появява някой на вратата ти да ти подаде късче хляб и да ти покаже, че все пак не си съвсем забравен!

Въпреки това, поставени в безизходица, тези хора приемаха и малкото, което успявахме да съберем и ние с молене и просене. В очите им се четеше едновременно благодарност и обида, загатнато щастие и пареща тъга.

И въпреки направенета добрина, днес се чувствам омърсен! Чувствам се гузен, че съм унизил, тези доблестни хора, защото на тях не им трябват нашите подаяния! Трябва им работеща община, която да осигури достойните им старини!

Ако всички управляващи дори за миг се замислят как да подобрят жизнения стандарт, ако впрегнат усилията си да работят заедно и да вдигнат на крака прекрасния ни град, полека всичко ще си дойде на мястото и тогава всички тези хора ще се усмихват и ще знаят, че ние не сме забравили за тях! А какво по-ценно има от една усмивка и искрата надежда в очите на хората! Вместо това обаче всеки вдига безпомощно рамене, всички са разединени и заети да търсят вината у другиго!

Заради всичко казано и преживяно, уважаеми съграждани, аз Стефан Делиов и неуморният екип зад гърба ми, взехме нелекото решение да премерим сили с останалите кандидати на предстоящите избори за кмет на община Благоевград!

Преживели всичко това от първа ръка, ние знаем какво трябва да променим в града си, за да бъде той отново прекрасно място за живот, където майките и бащите ни спокойно да изживеят старините си, а децата ни безгрижно да растат и ще работим с всички сили за да го постигнем!

С уважение Стефан Делиов, Ваш съгражданин!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *