Събират в сборни групи децата в яслите и градините!

Организират сборни групи в детските градини за кратката работна седмица след Великден. Според календара работни ще бъдат само дните 5 и 7 май (сряда и петък). Отрано е решено от експертите в кметска администрация, обгрижването на децата в яслите и детските градини в Благоевград да се организира в сборни групи. Информацията за смесването на децата в условията на COVID и все още незатихнала епидемична обстановка предизвика недоволство на родителите в социалните мрежи.

Според родители, спестовността на кадрови ресурс и материална обезпеченост за двата работни дни е неоправдана предвид рисковете, които се крият в т.нар. „смесване“ на потоците и групите в детските градини и яслите. Според недоволни майки и татковци управленско решение на общинарите в Благоевград за сборни групи ги поставя в незавидното положение – от съображения за сигурност в епидемичната обстановка да организират пазенето на детето у дома в двата работни дни в ситуация, в която всякакви ресурси за неприсъствие на мама и татко на работа са максимално изчерпани.

Към този момент в сила са разпоредбите на Министерство на здравеопазването за разхлабване на мерките след мартенския локдаун. А за евентуално допълнително облекчаване на ограничителните мерки с цел неразпространение на COVID се говори едва след Великденските празници.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *