Млади патриоти развяха знамена за Гоце (видео)

Обществеността в Гоце Делчев почете 118-та годишнина от гибелта на своя патрон.

В знак на почит и преклонение пред живота и делото на великия революционер, венци и цветя положиха от името на общината  кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на ОбС Димитър Балтаджиев, народният представител в НС от квотата на БСП Богдан Боцев.  Пред делото на големия българин се преклониха и представителите на всичките местни структури на политически партии, районното полицейско управление и служба „Пожарна безопасност“, обществени и неправителствени организации и от всички основни училища и гимназии. Млади патриоти, облечени като революцинери, развяха знамето на революцията.

През 1950 година, по решение на тогавашния ЦК на БКП, град Нверокоп носи името на великия идеолог на борбата за освобождението на останалата под османско иго част от България – Македония. Днес, народът ни продължава да пее и жали своя безсмъртен герой и пази в сърцето си Гоце Делчев.

Гоце Делчев е една изключителна личност, за когото поетите пишат стихове, а народът ги превръща в песни, възхвалявайки неговия подвиг и оплаквайки неговата преждевременна гибел. Целият си съзнателен живот Гоце Делчев посвещава на поробения български народ. Военното училище в София, което завършва, му дава възможност и знания заедно с Даме Груев да оглави революционното движение в Македония.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *