Две дами от Югозапада сред най-изявените млади личности на България

Вече са ясни отличените по Програма “Най-изявените млади личности на България” за 2021. Сред тях са две дами от Югозапада.

Елеонора Тахова  е журналист, част от екипа на общественото Радио Благоевград)в категорията “Личностно развитие и/или постижение”.

Д-р Велислава Петрова е родена в Сандански. Тя е вирусолог и здравен консултант към ООН в категорията “Иновации в медицината”.  Българска виросуложка, генетик в института „Сангър“ към Кеймбриджкия университет и здравен консултант в ООН. Като представител на ООН участва в мисии в Африка и Азия. По случай пандемията от COVID-19 заявява, че ваксина за всички хора ще има едва през 2022

Ето и останалите най-изявени млади българи:

  • Васил Ралчев (собственик на брандовете Inaessentials и Не Бъди Посредствен) в категорията “Бизнес, икономика и/или предприемачество”
  • д-р Христина Георгиева (адвокат и доктор по право) в категорията “Политически, правни и/или държавни въпроси”
  • Ренета Богданова (мениджър “Развитие” към ЧСУ “Цар Симеон Велики”) в категорията “Академично лидерство и/или постижение”
  • Християна Стоименова (координатор продукция в ТВ сериали, изпълнителен продуцент в документални продукции) в категорията “Културно постижение”
  • д-р Калин Василев (създател на неформална гражданска група TarnovoRuns) в категорията “Морално лидерство и/или защита на околната среда”
  • Мирослава Милева (директор „Менторска програма“ и управител на социалното предприятие „Социалната чайна“ във Варна) в категорията “Принос към децата, световния мир и/или правата на човека”
  • Виктория Радославова (изпълнителен директор и съучредител на фондация „Чуй ме със сърцето“ – българско кино за глухите хора) в категорията “Хуманитарно и/или доброволческо лидерство”
  • Ева Филипова (млад учен с опит в сферата на горите, лесозащитата, фитопатологията, биологичното разнообразие, фитоценологията) в категорията “Наука и/или технологично развитие”

Избраните десет млади българи вече са номинирани за световния формат на програмата на JCI – „Най-изявените млади личности на света“ (Ten Outstanding Young People of the World) . Финалът на международния формат ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI, който ще е през ноември в Йоханесбург, Южна Африка.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *