Евродепутат седна на чина, на който бил преди 30 години, заедно с колега решиха нелека математическа задача

Евродепутатът Асим Адемов седна на чина, на който е седял преди повече от 30 години. Той заедно с колегата си и областен лидер Андрей Новаков бяха гости в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“.  За него като възпитаник на НПГ „ Д.Талев“ всяко завръщане в училището е позитивна и приятна емоция.

Разговорите с преподаватели и ученици били интересни и непринудени. Разказали за своите ученически години и за работата си в Европейския парламент пред репортерите на НПГ ТВ.

Един по-различен и интересен Ден на информационните технологии.

Новаков и Адемов дошли с добра новина в Неврокопската гимназия.  Те обявиха, че на едно от последните заседания на Министерски съвет на НПГ „Димитър Талев“ са отпуснати 32 357  лв. за подобряване на материалната база. Гостите се срещнаха с преподаватели и ученици и разговаряха сърдечно, непринудено и доброжелателно по различни теми от ученическия живот.

Гостите присъстваха на урок по математика и информационни технологии, подготвен с 9.А клас от г-жа Ласина и г-жа Каръкова, където успяха да решат нелесна задача.

Клубът по роботика с ръководител инж. Савов  предизвика интереса на г-н Новаков и той поиска среща с амбициозните и талантливи роботчици на НПГ.

Разгледаха обновените със средства от бюджета на гимназията  11 кабинета, като гостите останаха възхитени от вдъхновяващата  учебна среда в гимназията, позитивния диалог между преподаватели и ученици и  постигнатите успехи.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *