Близки гледат на видеостена в центъра церемонията на Американския

Випуски 2020 и 2021 на Американския университет празнуват завършването си днес. Близки гледат на видеостена в центъра церемонията. Прекосилият Атлантическия океан с лодка Стефан Иванов (випуск ’95) е почетен оратор на церемонията.

Двете церемонии  се състоят в университетския комплекс „Скаптопара” на АУБ. Церемонията  преминава в хибриден формат, така че студентите, които не могат да присъстват на живо, ще могат да се включат активно онлайн и да станат част от празника. Родители и близки ще могат да наблюдават дипломирането на живо в профила на АУБ във Facebook, както и на екрана на „Ларго мол“ в Благоевград.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането е Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95 с успешна кариера във финансовата сфера.

56% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Колумбия и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (44%), следвани от „Компютърни науки“ (13%), „Журналистика и масови комуникации“ (10%) и „Икономика“ (8%). Благодарение на образователната система liberal arts, 53% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *