“Вапцаров: Песни за човека” на конкурс с още 5 заглавия

“Вапцаров: Песни за човека” се завръща на сцената на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград.

След прекъсване, продължило повече от една година, мащабният спектакъл, създаден по случай 100-годишния юбилей на Драматичен театър “Никола Вапцаров” ще се изиграе отново на сцената на благоевградския театър.

Основният повод на екипа на театъра да възстанови точно сега мащабния спектакъл е селектирането на представлението на единствения в България фестивал за българска драматургия – “Нова българска драма” в Шумен. Пет заглавия, селектирани от проф.Ромео Попилиев ще участват в конкурсната програма в направление „Преглед на спектакли“.

Това са – „Илинден“ на Драматичен театър Ловеч, „Въведение в тяхната картина“ и „Дойдох си“ на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен, „Вапцаров: Песни за човека“ – Драматичен театър „Н. Вапцаров“ – Благоевград и „Трима мъже и една Маргарита“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София. Една седмица след представянето на „Вапцаров: Песни за човека“ на културни форум, спектакълът ще се изиграе и за благоевградската публика. Местната публика ще има възможността отново да гледа сценичната интерпретация, представяща живота и творчеството на великия български поет Никола Вапцаров на 19-ти май от 19:00 часа на сцената на благоевградския драматичен театър.

Спектакълът е създаден от тримата режисьори Тея Сугарева, Стайко Мурджев и Боян Иванов, обединяващи темите за процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел; образът на поета, чрез неговите писма до майка му и неговото творчество.

Във “Вапцаров: Песни за човека” взимат участие всички актьори от трупата на театъра, както и доайени, познати на благоевградските зрители със значимите си сценични превъплъщения.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *