Лодка акостира в кампуса на Американския за дипломирането на абсолвентите

На официална церемония Американският университет в България (АУБ) връчи дипломите на завършилите обучението си студенти от випуск 2021. Почетен оратор на церемонията по дипломирането беше Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Лодката им NEVEREST „акостира“ в кампуса на АУБ като символ на силата на човешкия дух.

Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95 с успешна кариера във финансовата сфера. Той отправи три пожелания към завършилите – да следват мечтите си, да бъдат винаги подготвени и никога да не се отказват. В заключение той каза: „Убеден съм, че можете да прекосите океан – не непременно Атлантическия. Това може да бъде написването на най-продаваната книга или създаването на бизнес, който ще стане следващият от калибъра на Facebook или Tesla. Това може да е нещо, което само вие и вашето поколение може да измисли, което аз на моите 50 години дори не бих могъл да проумея. Няма причина да отлагате преследването на мечтите си“.

Своите двойни дипломи (валидни в САЩ и в Европа) получиха 188 бакалаври от 17 страни. На церемонията дипломи взеха и 28 абсолвенти от Executive MBA програмата на АУБ в София.

Студентите, които не успяха да пристигнат в Благоевград, взеха участие на живо чрез Zoom.

Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс, председателя на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл и заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в България Джъстин Фридман, а почетен оратор на церемонията беше Стефан Иванов (випуск 1995).

От името на абсолвентите реч произнесе Ораз Керейбаев: „Представи си!“ – Миналата година АУБ избра тази фраза като девиз в своята комуникация. „Представи си как ставаш безстрашен лидер“. „Представи си как ставаш креативен визионер“. „Просто си представи“. /…/ Не зная какво ще се случи с нас, когато напуснем АУБ. Но със сигурност зная, че взехме всичко, което можахме от тук, за да се подготвим за живота си след това. Днес нека не мислим за следващите ни стъпки и кои ще станем в бъдеще. Вместо това, нека само си представим. Нека всеки от нас си представи как се превръща в още по-оригинална, по-уникална и по-ясно определена личност – в нещо повече от просто смел изследовател или креативен визионер“.

Празникът на завършващите студенти продължава в 16:15 ч., когато випуск 2020 ще отбележи своето дипломиране.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *