Зрелостниците на Симитли целунаха знамето с трепет и радост

Невероятен празник сътвориха  днес в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Симитли. 11-ти май е денят, в който православната църква почита паметта на Светите братя Кирил и Методий. Празнуват и гимназиите в град Симитли и в село Крупник.

Гимназията в Симитли, която носи името на Кирил и Методий, почете паметта на светите равноапостоли с кратка празнична програма и ритуал по приемане и предаване на знамето.

Духов оркестър огласяше двора на училището и придаваше празнично настроение преди началото на церемонията. Програмата започна с поздравления за завършващите, които бяха празнично подредени.

Приветствено слово към всички поднесе директорът на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Симитли, г-жа Таня Янкова, която пожела попътен вятър на дванадесетокласниците и да не спират да следват мечтите си.

Своя поздрав за празника на училището поднесоха и мажоретен състав към Народно читалище ,,Св. Климент Охридски 1922“ – гр. Симитли и танцов ансамбъл ,,Веселие“ – Симитли с ръководители Калина и Любомир Марянски.

След празничната програма се проведе ритуалът по приемане и предаване на училищното знаме.

Зрелостниците целунаха знамето с емоция и радост, и неколкократно преброиха до 12.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *