ГЕРБ отстъпиха шефското място в РИК на „Има такъв народ“

За първи път от години ГЕРБ се отказаха от председателското място  в Районна избирателна комисия Благоевград. Въпреки огромния успех на ГЕРБ в Благоевградска област на изборите те се съгласиха за определения състав на РИК.

На проведените консултации  при областния управител се постигна съгласие за председател на РИК – Ангел Ризов от партия „Има такъв народ“, заместник-председател Йордан Симонски от Коалиция „БСП за България“, втори заместник-председател Милена Велкова от Коалиция „Демократична България“, за секретар на РИК предложение направи партия „ДПС“, а именно Галена Николаева Манова-Узунова.

В Областна администрация Благоевград, областният управител на Област Благоевград – Бисер Михайлов проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции, относно състава на Районна избирателна комисия Благоевград за предсрочните избори за народни представители за Народно събрание на Република България на 11 юли 2021 г.

На консултация са поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание на Република България, както и партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Тъй като се постигна съгласие за състава на РИК между присъстващите представителите на партиите и коалициите ще бъде изготвено и изпратено до ЦИК  писмено предложение от Областния управител  за състав на РИК.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *