Осъдиха символично шофьор 5 години след инцидента

Осъдителна присъда за шофьор, нарушил правата за движение по пътищата и причинил смърт по непредпазливост

Благоевградският окръжен съд призна за виновен 41-годишен мъж от Гоце Делчев. Като водач на автомобил нарушил правилата за движение и причинил по непредпазливост смъртта на мъж от Гоце Делчев.

За извършеното престъпление, тричленният състав на Окръжния съд, председателстван от съдия Красимир Аршинков, наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, като отложи изпълнението му с 3-годишен изпитателен срок.

Пътното произшествие възникнало на 25.05.2016 год., около 17.50 часа на път ІІ-19, в района на км. 54+900, посока Гоце Делчев.

Н. К. Н.  нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в ЗДвП, а именно „Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението“ и Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко“ и по непредпазливост причинил смъртта на Г. Т. В. от Гоце Делчев.

Подсъдимият е лишен от право  да управлява МПС за срок от 3 /три/ години и 6 /шест/ месеца, и е осъден да заплати сторените в хода на досъдебното и съдебното производство разноски.

Делото стартира в края на май 2019 г.,  а осъдителната присъда бе четена в 12-то съдебно заседание.

Постановената присъда може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок  пред Софийски апелативен съд.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *