Кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград?

Партия ГЕРБ в Благоевград няма свой кандидат, подходящ за кмет на общината. ГЕРБ подкрепят Андон Тодоров за кмет на Благоевград

Партията с устойчиво управление в най-новата история на България, с успешни управленски мандати, с два кметски мандата в Благоевград, със стабилен актив и успешни кадри на местно, национално и европейско ниво като че не иска да управлява община Благоевград след година и половина „безвремие“. Година и половина, в които начело на областния град бе кмет с оспорена валидност – Румен Томов, избран с протестния вот срещу управлението на Атанас Камбитов и свален по сигнал на Атанас Камбитов за нарушение на закона, че не се отказал от фирмите си в срок, след като е избран за кмет. До окончателното произнасяне на съда по казуса, времето бе определяно от политолози, опозиционери и месни зевзеци като мъчително, тягостно, пагубно за Благоевград. Но Благоевград е тук, има и хора – въпреки дефинициите, че „Благоевград умира“, сред хората има и високообразовани, интелигентни, предприемчиви, хора с мнение, които искат да има между какво да избират. До 27-ми май е срокът, в който всеки, с амбиция и самочувствие, че може да е начело на града, трябва да придаде законност на желанието си – да се регистрира. Вече започната официалните заявки за вота. Председателят на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров се обяви за кандидат на Инициативен комитет. ГЕРБ се отказаха от своя кандидатура и обявиха подкрепа за него.

Кой е Андон Тодоров? Човек, установил се в политическия живот на Благоевград в последното десетилетие. Проби като общински съветник. И от съветническата банка напъна амбицията му за политическа кариера. Присъствието му в местния парламент е белязано от резки завои, смяна на ходове и политики, в това число про- и анти-ГЕРБ, в зависимост от ситуацията (б.р. не визираме интереси). В началото използва за мандатоносител регистрацията на Партията на зелените, поверена му по приятелска линия, която линия набързо предаде. Сега е независим, със самочувствие на обединител. В настоящия мандат, на общинския съвет, след дълги пазарлъци и принципни и безпринципно коалиции и спазени и неспазени политически споразумения, Тодоров се пребори за председателското място, към което всъщност интереси имаше отдавна. Още от времето на устойчиво управление и консенсусно председателство на местния парламент. Когато Андон Тодоров не познаваше или просто не зачиташе нито правилата за поведение в заседателната зала, нито етичен кодекс и/или уважение и респект към колеги съветници, общинска администрация и граждани, изпратили го с гласа си в общинския съвет да ги представлява.

Официалното съобщение на ГЕРБ:

ГЕРБ подкрепи кандидатурата за кмет на Благоевград на независимия Андон Тодоров, издигнат от Инициативен комитет с широка подкрепа, в който участват видни общественици и интелектуалци, университетски преподаватели, ВМРО, Партия на Зелените, Съюз на офицерите и сержантите от запаса.

Кандидатурата на Андон Тодоров, който бе председател на Общинския съвет, бе представена на благоевградчани в зала „22 септември”. В срещата участваха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Тончев, членoвете на ИК проф. Костадин Ангелов и Деница Сачева, Младен Маринов, областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *