Графа и Васил Найденов на 24 май в Благоевград

Шествие, цветя, избиране на Учител на годината, концерти. А кулминацията с Графа и Васил Найденов. Всичко това за 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и празник на Благоевград.

Ето и програмата:

23 май, 18.30 ч.

Церемония по награждаване на изявени дейци с принос в развитието на културата, изкуството, образованието и науката в община Благоевград –,,УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2021“. Летен театър Благоевград

24 май, 10.00 ч.

Поднасяне на цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий  и бюст-паметника на Кузман Шапкарев.

НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград

24 май, 11.00 ч.

Празнично ученическо шествие от Съдебната палата до пл. ,,Македония“, с участието на  Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ.

24 май, 11.30 ч.

Празничен концерт  по повод 24 май с участието на Биг Бенд Благоевград, Градски детски хор към НЧ „Н. Вапцаров – 1866“, ученици от Музикално училище “Presto”, Вокално студио “Фа Диез”,

НХГ “Св. св. Кирил и Методий” и Ансамбъл ,,Пирин“ пл. „Македония“

24 май, 19.30 ч.

Празничен концерт с водещ Станислав Кимчев и със специалното участие на   ГРАФА  &  БЕНД      И    ВАСИЛ  НАЙДЕНОВ

Пл. ,,Македония“

25 май, 19.00 ч.

Представяне на новия сборник с разкази ,,Хора“ на Катерина Хапсали, разказвач, PR, журналист и един от най-продаванитесъвременни български автори. Нейно дело са романът „Гръцко кафе“, с който грабва наградите „Перото“ и „Цветето на Хеликон“, стихосбирката „През девет планини“, бестселърът „Сливовиц“ .

Летен театър Благоевград

27 май, 18.00 ч.

„Вечер на литературата“, инициатива на  Община Благоевград съвместно с Литературен клуб „Огнище“ към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“. Вечерта ще бъде посветена на откъси от любими произведения/автори. На специално изготвен щанд благоевградчани ще имат възможност да се запознаят с творчеството на автори от региона.

Летен театър Благоевград

27 май, 19.00ч.

,,България, радост и обич наша“ – Концерт-спектакъл на ФА „Пирин“ – Зала ,,Яворов“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *