Най-малките знаещи за вярата и доброто получиха свидетелства от Владиката (видео)

С широка усмивка, като сред истински ангели, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим говори с дечица за вярата, за добрите дела, за светиите. Дядо Владика бе при най-малките от школата по Религия – православно християнство. 5-годишни дечица от детска градина „Вечерница“ в Благоевград са най-малките, които изучават религия. И владиката им връчи свидетелства, подари им и евангелие в преразказ за деца.


Цяла година Мирела Кючукова от информационния център към църквата ходи при децата, със съгласието на родителите, за да ги учи на вярата и добродетелите според православието. В открит урок по християнство децата показаха пред Владиката колко много вече знаят за светиите и добрите дела.

Часовете по религия, организирани и провеждани от Българската православна църква, са свободноизбираеми в началния курс в училище. За първи път заниманията по православие влизат и в детска градина. А резултатите са вдъхновяващи.


Децата изпратиха дядо Серафим с дар – тяхна картина, а госпожата, Христина Маркова, добави и авторската си книга със стари рецепти за вкусни гозби от Пиринския край.

Детска градина „Вечерница“ е градината с най-нова база в Благоевград, а педагози и лелите създават отлична среда за отглеждане и възпитание на децата, включително и с различни занимания и инициативи извън нормативно задължителните, радва се на екипността в градината директорката Катя Низамова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *