Открит урок по български хорả

Танцови състави не само от района, но и от цялата страна, показаха своите умения и се веселиха заедно в името на танца. Събитието се състоя в Гоце Делчев за Международния ден на танца.

С всяка следваща година броят на участниците и интересът към събитието се увеличава. През 2020 година, заради тежката пандемична обстановка, събитието не бе проведено. Тази година, съобразявайки се със ситуацията и спазвайки противоепидемичните мерки, броят на участниците е доста по-намален, отколкото е бил през годините досега.

Вчера беше традиционното и много атрактивно дефиле на участниците, а след това и техният концерт на площада пред Дома на културата. Днес  имаше открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници са Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев, Фолклорен ансамбъл „Љупчо Сантов“ – с. Оризари, община Кочани, Република Северна Македония и Сдружение Ансамбъл за традиционна музика и игри „Митко Алексов“ – гр. Кочани, Република Северна Македония.

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865”  организираха за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *