Наградиха учителя, спасил човешки живот

Почетния знак на кмета на община Разлог получи  учителят Николай Фарфаров.

В автомобилна злополука, при която е блъснато 5-годишно момченце, учителят по физическо възпитание в Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ – Николай Фарфаров реагира бързо и спасява живота му.

„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг.“- споделя Николай Фарфаров.

За достойно изпълнения човешки дълг на учителя Николай Фарфаров кметът се присъединява към благодарността на родителите, на МВР Разлог и ръководството на гимназията.

Да спасиш човешки живот, без да го афишираш, са качества за подражание и пример – добър пример на млад човек, на български учител.

Герчев искрено благодари на Николай Фарфаров за бързата и адекватна реакция, за скромността и добротата, за спасеното дете… Горд съм, че връчих почетен знак  на достоен човек –  за достойно дело, смята още градоначалникът.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *