Препитват кандидат-кметовете на тема „култура“

Артисти и хора на изкуството в Благоевград искат среща с всеки от кандидатите за кмет на Благоевград. Съвсем в началото на предизборната кампания, от сдружение „Сцена за младите“ адресираха до седемте кандидат-кметове отворено писмо, с чувство и емоция към културата и бъдещето на Благоевград, и с политическо безпристрастие, уверени че е време за „конструктивен диалог в името на този град, дом на нашите деца, родители, приятели“. И още от отвореното писмо:

За много от нас Благоевград е роден град, за други-работно място, за трети-най-любим град, за четвърти-град-вдъхновение, за пети-всичко изброено. Затова, като представители на последните, отправяме към всеки един от Вас предложение за работна среща, посветена на градската култура, творческите възможности и изява и пътищата за ползтворно сътрудничество.

Смятаме, че нашия опит, знания и вдъхновение защитават самочувствието ни на „трети сектор” в гражданското общество, отговорен за диалога между граждани и  държавна администрация.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *