През новото инванзивно отделение в Гоце Делчев минали повече пациенти отколкото в столична болница (видео)

Ново инванзивно кардиологично отделение със завидно модерно оборудване откриха официално в общинската болница „Иван Скендеров“ в  Гоце Делчев. Новата придобивка бе осветена и благословена от Неврокопски митрополит Серафим в съслужение със свещеници от владишкия клир. Реализирането на този проект е в резултат на сътрудничеството на общината със софийската болница „Света Екатерина“, местния бизнес и редица спомосъществуватели.

„Само за месец и половина откакто заработи новото кардиологично отделение през него вече са минали 127 пациенти“, похвали се завеждащият отделението, д-р Пламен Кръстев. Тук вече се извършават медицински процедури, които бяха немислими до скоро и хората трябваше да ходят до София. „Сътрудничеството ни със столичната болница „Св. Екатерина“ започнахме с профилактични прегледи, които тук никой не искаше да прави, но лекарите от столицата бяха тук.

Когато има разбиране, партньорство и доброжелателност, нещата се получават“, каза кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов. Той благодари дори и на общинските съветници от групата на ГЕРБ за съдействие за държавно финасиране на основната част от стойността на проекта.  „Гоцеделчевската болница е единствената необластна болница, с която ние, от „Света Екатерина“ сътрудничим.

Откакто наши специалисти работят тук, са минали повече пациенти отколкото в нашата болница“, сподели зам.- директорът на болница „Света Екатерина“ в София, доц. Борислав Ацев. На официалната церемония присъстваха кметове и общински представители на трите съседни общини – Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. които се обслужват от гоцеделчевската болница, местни политици, бизнесмени и общественици от региона.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *