Наградиха най-точните авджии в Симитли, вижте кои са:

Ловджии и рибари се събраха в живописната местност край Тросково, на поляните при вековната църква Света Петка. Дадоха курбан за здраве, а свещеник благослови делата им.

39-та дружинка, от град Симитли, събра близки и приятели и направи истински празник на открито.

Грамоти на отличили се ловци през миналия сезон бяха раздадени по време на празника. Грамота за най-добър личен резултат при отстрел на дива свиня получи Христо Тупаров – 4 броя. Грамота за най-добър личен резултат – млад ловец – 1 БР вълчица и 2 диви свине – получи Георги Ангелов. За най-добър и всеотдаен карач бе излъчен Георги Чапкънски. За най-активно участие в подрахнването на дивеча и ловностопански мероприятия грамоти получиха Венцислав Каровски и Иван Величков. Грамота за отговорник с най-много отстреляни диви свине при ръководен от него лов – 11 броя, получи Бойко Айков. Най-престижната грамота, отразяваща не само изминалия ловен сезон, а и цялостната дейност на един ловец в организационния живот на дружината, получи Валентин Станков Димов.

Плакет за 80-годишен юбилей бе подарен от общинският кмет – Апостолов на Бай Стоян Траянов.

1700 лева бяха дарени за храм  Света Петка. Стоян Методиев Димов дари на църквата 1200 лева, лични средства, за подпомагане нейната дейност. 500 бяха дарени и от още един ловец, но той държи да остане анонимен.

С благодарност към ловно-рибарските дружини за организираната хайка за вълци, проведена в края на ловния сезон и успеха в отстраняването на 1 вълчица, Спас – животновъд от с. Сушица, дари едно теле за курбана.

Няколко казана вкусна храна хапнаха гостите. Отец Спас отслужи и водосвет преди голямото веселие.

Дъждът не уплаши присъстващите на празника, които похапваха вкусната храна, вдигаха наздравици и извиваха дълги хора на поляната до храма до късните часове на вечерта.

За доброто настроение на всички се грижеше оркестър. Стояха до късно вечерта.

Председателят на ЛРД – Симитли Йордан Филипов, изказва специални благодарности към всички участващи в организацията и провеждането на курбана, за който подготовката е продължила повече от седмица.

Гости на празника бяха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов и Стефан Апостолов – народен представител от 44-то и 45-то Народно събрание и настоящ кандидат за депутат в 46-то Народно събрание, които винаги са били сред хората в добро и зло. Колеги от ЛРД – Крупник и ЛРД – Сушица, председателят на ЛРД „Сокол – 1911“ – Иван Василев и един от най-възрастните и уважавани ловци – Бай Владо от Сушица.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *