dav

Студенти от ЮЗУ омагьосаха жури и публика на театрален фестивал

Със специални награди от танцови фестивали се върнаха студенти от специалност „Съвременна хореография“ към Югозападен университет „Неофит Рилски“ . Възпитаниците на проф. д.изк. Анелия Янева бяха отличени със специални награди за представянето си в Националния фестивал на театъра в движение – Разград и в „Дупница денс фест“.

На сцената в Разград жители и гости на града имаха възможност да видят моноспектакъла „На юг от вкъщи“ на Никола Костадинов (магистър по „Хореографска режисура“), представен от третокурсничката Елиф Рейхан, който получи Специална награда за хореография.

Студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха и Специална награда за най-добри хореографски композиции, а проф. д.изк. Анелия Янева – Специална награда и благодарствено писмо от организаторите за „Нестихващия ентусиазъм, с който поддържа огъня на вечната любов към изкуството.

Специална награда за млад проспериращ състав в стил „Театър на движението“ получи танцова школа „Фортисимо“ към творителница „Да Винчи“ с художествен ръководител Диана Герджикова и помощник хореограф Елиф Рейхан.

Възпитаниците на Факултета по изкуствата впечатлиха журито с постановките  „Буря в бутилка“ и „Упътване за роботи“ (хореография: Виктория Бояджиева), „Укротяване на опърничавата“ (хореография: Александра Димитрова), „Скъсаните пантофки и вълшебният жезъл“ (хореография: Габриела Стоименова), „В сянката на моята душа“ (хореография: Мартин Карагьозов), „Любовта не чака“ (хореография: Елиф Рейхан), „Самба“, „През чумавото“ и „Творението, което създадох“ (хореография: Мария Тричкова). Освен студентите от специалност „Съвременна хореография“ умения показаха още студентите от специалност „Актьорско майсторство“ – Светломир Стефанов и Иван Емилов.

Националният фестивал на театъра в движение – Разград е единственият фестивал в България, в който могат да се представят цялостни танцови спектакли, където се оценява и хореографската режисура. Събитието бе организирано от Община Разград и Театрално-танцова формация „Пулс“ с ръководител Катя Лапатова.

Студентите от специалност „Съвременна хореография“ бяха част и от програмата на „Дупница денс фест“. Там те бяха отличени за изпълненията си „Самба“, „Творението, което създадох“ и „Кръговратът на овалността“.

Следващата изява на младите танцьори и хореографи ще бъде на 25 юни 2021 г. от 18:00 ч. в зала „УСЕТ“, Учебен корпус № 8.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *