На 105 години със силен дух и пример на неврокопчани

Почетен знак от кмета получи най-възрастният жител на Гоце Делчев и на цялата Благоевградска област. Димитър Перухов  навърши днес 105 години. Той е роден на 22 юни 1916 година, бил е активен участник във Втората световна война, а след това и единствения подвързвач в Гоце Делчев. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов посети столетника в неговия дом, за да го поздрави за неговия рожден ден. Освен парична подкрепа, кметът на общината му подари и почетния знак на град Гоце Делчев. „Гордеем се, че имаме такъв съгражданин – преживял толкова много исторически събития, достоен човек, уважаван занаятчия, дългогодишен турист. Винаги сме на разположение да окажем каквато подкрепа му е нужна“, каза кмета Владимир Москов.

Димитър Перухов е бил активен турист до близо 90-та си година, като най-впечатляващ е факта, че на 86 -годишна възраст изкачва връх Мусала. „През същата година му бе присъдена наградата „Турист на годината“ именно заради това постижение“, припомни дългогодишният му приятел от туристическото дружество Атанас Панчелиев.

Освен, че е най-възрастният жител на община Гоце Делчев, Димитър Перухов е най-възрастният жител и на Благоевградска област, показва проучване, направено от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Ръководството на община Гоце Делчев му пожелава здраве, сили и винаги да пази своя силен дух, за пример на съгражданите си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *