Вароша става лятна академия

Ако се чудите къде да  заведете детето си през следващите две седмици,  квартал „Вароша” ще се превърне в пъстра детска академия на открито.  Децата ще творят под вещото ръководство и грижи на всички преподаватели от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Ще могат да изявят или открият своите предпочитания към различни видове наука и изкуство.

Заниманията в петото издание на „Лятна академия“ ще се провеждат всеки делничен ден до 2 юли от 9:00ч. до 12:00ч., и от 14:00ч. до 17:00часа, в кв. „Вароша” до 2-ри юли, включително.

Народни песни и танци, балет, изобразително изкуство, керамика, стъклопис, декоративно-приложно изкуство, пиано, китара, тамбура, техническо конструиране са заниманията, предвидени за децата и гостите на Благоевград.

За първи път от тази година има и нова школа по компютърни технологии „Работилница по дигитално изкуство“. Заниманията в тази школа се провеждат в сградата към Центъра на ул. „Сергей Румянцев“, до входа на Джамията.

Желаещите деца могат да се забавляват в организираните занимания по интереси. Те са безплатни и не е необходимо предварително записване. Заниманията ще се водят от преподаватели към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Всеки от преподавателите е подготвил забавни, интересни и малко известни занимания.

Лятната академия цели да даде на децата едни незабравими летни дни и по един приятен и полезен начин да ги ангажира в свободното им време.

През тези пет години на своето реализиране академията се утвърди като дългоочаквано събитие за всички деца.

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *