ГЕРБ участвали на изборите в Благоевград колкото и националният отбор на европейското по футбол

Партия ГЕРБ в Благоевград не излезе със свой кандидат, подходящ за кмет на общината на частичните избори. Бившият председател на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров се обяви за кандидат на Инициативен комитет. ГЕРБ се отказаха от своя кандидатура и обявиха подкрепа за него. Само че Андон Тодоров, подкрепен от партията, спечели едва 3452 гласа. За първия Илко Стоянов, кандидат на Има такъв народ, са гласували 35,32 процента или 6398 души. За Румен Томов са дали вот 5189 души – 28,65 процента.

Естествено резултатът породи и десетки коментари на членове на ГЕРБ и бивши лидери. За бившия общински председател и ексдепутат Йордан Андонов ГЕРБ Благоевград участва на частичните избори за кмет, колкото и националният отбор на България участва на европейското по футбол – само като зрители.

Ето и целия му коментар и някои от коментарите под поста му:

„Благодарение на „отличниците-лобисти“ и „вещи социолози и познавачи“ на политическите процеси в Благоевград Андрей Новаков и Даниела Савеклиева и с активното съдействие на напусналия преди години партията Костадин Хаджигаев, ГЕРБ Благоевград участва на частичните избори за кмет, колкото и националният отбор на България участва на европейското по футбол – само като зрители.

Горните трима причиниха незаслужен срам и обида на всички членове на структурата в града, която трябваше да преглътне натрапването на изключително спорна и чужда фигура за нас като кандидат-кмет, подкрепен от ГЕРБ … !

Няма да се учудя, ако горните трима „специалисти“ продължат да нахалстват и да търсят вината другаде, вместо да поемат собствено отговорността за този звучен шамар … !“

Много членове на ГЕРБ в коментарите си смятат, че трябва да се поеме политическа отговорност и със спуснатата отгоре листа и на парламентарните избори ще участват само като зрители.

А ето и останалите коментари:

„Андонов, за пореден път правиш изключително точен анализ!!! Ние знаем кои са виновниците и вече е крайно време да поемат отговорност за действията и бездействията си!!! Наистина се надявам най-накрая това да се случи!!!“

„Борисов и този път ако не вземе мерки и не ги „изчегърта“ тези тримата, по- добре да дойде и да ни разпусне“

„За съжаление със спуснатата от горе листа и на парламентарните избори ще участваме само като зрители.

„Г-н Андонов, с този коментар нанесохте удар по точност, в десятката. Пропуски много. Не само на регионално, но и на национално ниво. Политиката е на цикли. Явно ще попаднем в нов цикъл. Избирателите искат промяна. Ако ПП ГЕРБ подкрепеше като кандидат за Кмет на Благоевград Илко Стоянов-печелеше със сигурност. Не познавам лично кандидата за кмет, подкрепен от ПП ГЕРБ. Но, явно не е бил добра кандидатура. Няма лошо. Така се трупа опит.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *