Кандидатите почнаха да се замерят: единият бил с цветен букет от партии, другият – с милиционерски похвати

Двамата кандидати за кмет на Благоевград, които останаха на балотаж,  отказват да излязат на дебат един срещу друг. Те обаче смятат, че социалните мрежи са им достатъчни и че там могат да кажат всичко за другия, за програмите си и за това как ще управляват Благоевград.

Всичко тръгна от поста на отпадналия кандидат Стефан Делиов.  Той изрази подкрепата си към Илко Стоянов, но и каза, че хора, които са го подкрепяли на изборите, са били притискани и репресирани от заместник – кмета Любен Милев да гласуват за Румен Томов и БСП.
И се започна словесната атака между двамата кандидати Илко Стоянов и Румен Томов. Стоянов смята, че когато на Томов и БСП им липсва програма за развитие и аргументи,  прибягват до тези позабравени милиционерски действия. Румен Томов пък напомни за цветния букет от политически партии, които има Стоянов зад  гърба си.

Ето какво написа Илко Стоянов:

Вчера един от моите опоненти на първи тур Стефан Делиов сподели в публикация, че хора, които са го подкрепяли на изборите са били притискани и репресирани от заместник – кмета Любен Милев да гласуват за Румен Томов и БСП. Същият Любен Милев е и на второ място в листата на БСП за парламентарните избори и е председател на общинската структура на БСП. Аз не съм изненадан от тоталитарните им методи на работа, но съм изненадан, че повече от 30 години след настъпването на промените, тези хора, все още се опитват да ни върнат в миналото. Иначе е логично, когато на Томов и БСП им липсва програма за развитие и аргументи, да прибягнат до тези позабравени милиционерски действия. С лъжите, внушенията и манипулациите за фактите и личността ми, някак си бях посвикнал, колкото и да е неприятно. Но да ползваш заплахи и репресии, че ще тормозиш хора със силата на държавните органи си има едно единствено име – ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Недопустимо е! Не трябва да допускаме това уродливо явление да се завръща в обществото ни. Свободата на личността е в основата на развитие на обществото ни. За това съм се борил в професията си като адвокат и свободата е най-малкото, което ще дам на обществото ни като кмет. Използвам случая, за да се обърна към опонента ми Румен Томов и да му кажа незабавно да прекрати всички действия на репресия и натиск, които се осъществяват върху жители на общината, чрез властовите инструменти на администрацията, а също така и върху самите хора работещи в администрацията и общинските дружества.

Обръщам се и към хората, които пряко извършват тези действия – ръководни постове в общинска администрация, управители на общински дружества и кметове на села. Прекратете кампанията на репресии и натиск срещу съгражданите ни, защото на 5 юли ние отново ще се събудим в една и съща общност, ще живеем заедно и трябва да градим, а не да се мразим.

Обръщам се и към истински работещите в администрацията, че всеки един служител ще получи своя шанс да върши работата си в нормални условия и да не се поддават на внушенията на техните моментни ръководители. Точно обратното е, сигурните които ще си отидат с Румен Томов са Любен Милев и компания, а не хората, които работят.

Обръщам се и към компетентните органи в полицията да започнат незабавна проверка на имената, които Любен Милев ползва като инструмент за нерегламентиран и дори престъпен натиск.

И накрая искам да ви кажа, че тази неделя ще е важна и символна не само за нас, а и за цяла България. Не трябва да допускаме връщане към тоталитарното минало. “Животът днес върви напред, а не назад!”

Гласувайте за обединен, демократичен, модерен и проевропейски Благоевград!

Ето и поста на Румен Томов:

Аз няма да прикача към поста си песен за КРАЯ, ще се опитам простичко да обясня страха на опонента си, Илко Стоянов. Вчера един от кандидатите за кметския пост, отпаднал на първи тур, Стефан Делиов, в прочувствен пост изрази подкрепата си към Илко Стоянов. И в това нямаше да има нищо лошо, ако не го беше направил на мой гръб. Както самият Делиов сподели, видяли са се, разбрали са се, но начинът по който Делиов изпълнява ангажимента към Стоянов е грозен и недостоен. За да изясня ситуацията обаче, ще дам хронология на случилото се вчера. Да, щях да поканя Делиов на среща, въпреки това, че смятам, че подкрепа не се иска, тя се дава. Не го направих, защото нямах време за това. Вчера в телефонен разговор с пиара ми среща е уговорена за днес. Вчера вечерта Делиов е позвънил, за да я попита защо го търсим чрез други хора. След като му е обяснено, че няма как да отговаряме за “други хора”, е направена уговорка да се видим днес. Малко по-късно обаче, Делиов задейства плана за “атака”, като надълго и нашироко в съобщения обяснява на пиара ми, че от среща няма смисъл, тъй като други хора се били намесили и го били притискали чрез други хора. Обяснил ѝ също, че той много ни уважава и заради това мълчи, защото си давал сметка, че ако проговори щял да ни навреди. Минути по-късно Делиов изпълни заканата си и излезе с публикация, в който вече официално подкрепи опонента ми и направи жалък опит да ми навреди, внушавайки репресия и натиск. Съветвам Делиов незабавно да уведоми властите в случай, че такъв е осъществен към него или негови близки. Живеем в демократична държава и когато си поел отговорността да си кандидат за такъв отговорен пост, какъвто е кметският, най- малкото трябва да признаваш държавността. Когато срещу теб или твои близки или познати се осъществява натиск или репресия, най-нормалното нещо е да подадеш сигнал, а не да се оплакваш в социалните мрежи. Толкова за Делиов и евтиния му опит за манипулация.

Сега бих искал да се обърна към опонента си и да го помоля да покаже, кога и къде съм си позволил да изкривя факти, свързани с личността му? Фактите са факти, господин Стоянов, аз вина за богатата Ви политическа визитка нямам. Цветният букет от политически партии, които имате зад гърба си, си го носите Вие, нормално е и тежестта му да е за Вас.

Твърденията, или по скоро обвиненията, че върху администрацията се осъществява натиск, даже не смятам да коментирам. В тази администрация работят живи хора, а онези години, в които Стоянов умишлено ни връща, отдавна отминаха. Благоевград е малък град, всички Вие имате познати и роднини в администрацията на община Благоевград, обадете им се и ги попитайте: Позволил ли си е Румен Томов да повиши тон? Попитайте ги, колко от назначените от Камбитов съм уволнил? Попитайте ги, имало ли е празник, в който да не мина през всяка стая в общината, за да ги поздравя?

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *