Банялии друснаха хорца за честит празник

С много песни и хора разложкото село Баня отпразнува своя празник.

Празникът на Баня, който ежегодно се провежда в първата събота на месец юли събра стотици жители и гости на курортното селце, превърнало се в предпочитана дестинация за балнео и Спа почивка.

Самодейците към НЧ „Просвета-1908“ – село Баня подариха на всички впечатляваща програма и букет от емоции. С мелодични песни и много танци те създадоха незабравимо празнично настроение.

В празничното си слово, кметът на Баня Магда Първанова поздрави всички жители и гости на селото като им пожела здраве и късмет, благоденствие и щастливи дни.

„Нека бъдем обединени в целите си за развитието на родното ни село и устремени към светлото бъдеще на нашите деца, на Баня.“, каза още в словото си Магда Първанова.

На фона на песента „Моя страна, моя България“, в изпълнение на Николета Загорчина и певческите състави към читалището, десетки балони в цветовете на българския трибагреник полетяха в небето над Баня.

Фолклорният изпълнител Никола Тодоров весели с песните си всички банялии и техните гости.

На празника присъстваха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев,  зам.-кметът по социални дейности инж. Венцислав Гърменов, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев, както и кметове на населени места в общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *