10 нови избиратели гласуват за първи път на втори тур в Благоевград

10 нови избиратели, които между първи и втори тур са навършили пълнолетие, ще гласуват за първи път на кметските избори днес в Благоевград. Само с толкова се увеличава броят на избирателите, имащи право на глас – 65 502-ма.

Общият брой на машините, които са осигурени за изборите, е 174 в 120 секции.  В 19 секции, предимно в селата, където броят на избирателите е много нисък, ще се гласува с хартиени бюлетини. От Общинската избирателна комисия обясниха, че се налага 3 от машините, използвани на първия тур, да бъдат подменени поради различни проблеми с отчитането на гласовете.

Бюлетините, които пристигнаха в Благоевград са точно толкова, колкото  и на първи тур -73 700.

Секционните избирателна комисии остават 140 на брой, от които една е в Дома за стари хора в кв. „Струмско“. Запазва се броят на членовете, както и местонахождението на секционните избирателни комисии. Изборните книжа, след края на изборния ден, отново ще се предават в Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград.

До балотаж стигнаха двама кандидати – Илко Стоянов от „Има такъв народ“ и Румен Томов, независим кандидат, подкрепен от БСП.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *