Новият кмет полага клетва

Новоизбраният кмет Илко Стоянов ще положи клетва на тържествено заседание на Общински съвет – Благоевград.

Председателят на Общински съвет – Благоевград, Радослав Тасков, проведе първа работна среща с новоизбрания кмет на Община Благоевград  Илко Стоянов и областния управител на област с административен център Благоевград -Николай Шушков.

Основна тема на разговора бе определяне датата за провеждане на извънредно заседание  на Общински съвет-Благоевград, на което, спечелилият изборите на 4 юли, да положи клетва като кмет на Община Благоевград.

Взето бе решение тържествената сесия на Общински съвет – Благоевград да бъде насрочена за 16 юли 2021 година от 09.30 часа в зала „22-ри Септември”. Илко Стоянов ще положи клетва и ще встъпи в длъжността кмет на Община Благоевград.

„Изборите бяха честни и демократични!” – това е общата оценка на управляващите, стана ясно на провелата се среща в кабинета на председателя на Общински съвет Радослав Тасков.

По време на работната среща бяха разгледани и въпроси, свързани с работното взаимодействие между Общинска администрация, Общински съвет и Община Благоевград.

И трите страни декларираха желание за съвместна работа и решаване на належащите  проблеми, в най-кратки срокове. Бяха обсъдени и други въпроси от местен характер, свързани с механизмите и средствата, които могат да бъдат използвани, за да може Община Благоевград да се развива в положителна посока.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *