След сигнал на зелен телефон: да се мият улиците в Бело поле и камионите да карат по-кротко през селото

Жител на благоевградското село Бело поле подаде сигнал на „зелен телефон“ в РИОСВ- Благоевград. Марио Кирилов се оплака от  замърсяване на атмосферния въздух с прахови емисиии от преминаващите през селото тежкотоварни автомобили на фирма „Грома Холд“ ЕООД, превозващи инертни материали и бетон от производствената база на дружеството.

Екоинспекторите  извършили незабавна проверка. При проверката присъствал и  подателят на сигнала Марио Кирилов. В часовия интервал 16:45 -17:10 часа се установило, че по ул. „Васил Левски“, пред къщата на подателя на сигнала по уличното платно и най-вече покрай тротоара се наблюдава нанос от разсипани инертни материали и бетон. Отложеният нанос е мокър, тъй като от страна на „Грома Холд“ ЕООД е извършено оросяване на платното, което е недостатъчно. Камионите на дружеството, превозващи прахообразни вещества са съоръжени с платнища.

Времето при проверката било ветровито, което е предпоставка за разпространение на неорганизирани прахови емисии.

Проверяващите са съставили констативен протокол. За ограничаване и недопускане на замърсяване на атмосферния въздух на „Грома Холд“ ЕООД са дадени две предписания с постоянен срок. За редовно миене на уличното платно, особено в близост до засегнатите къщи, както и спазване ограниченията за скоростта на движение на тежкотоварните превозни средства на дружеството, преминаващи през населеното място.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *