Мая Манолова: Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърди

С „Има такъв народ“ подкрепихме кандидата на промяната Илко Стоянов и гражданите на Благоевград избраха него. Първо отхвърлиха ГЕРБ, след това отхвърлиха БСП и избраха г-н Стоянов. Нинова на гражданите на Благоевград ли се сърди? Не разбирам двойния стандарт – коалиционният партньор на Нинова Румен Петков беше в коалиция с ГЕРБ. В Свищов БСП заедно с ДПС и ГЕРБ са подкрепили кмет.

Илко Стоянов е сериозен опозиционер на ГЕРБ в Общинския съвет, каза Манолова за изборите в Благоевград.

Не се отпускайте! Борисов си отиде, но мръсните му пари, раздадени на приближени фирми, са на терен и воюват срещу хората. Става дума за 8 млрд. лв., дадени без конкурс и търг, кешови и авансови плащания за стотици милиони левове. 800 млн. лв. са дадени авансово на „Монтажи“ за ремонт на язовири, а реално са вложени 120 млн. лв.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Абсурдно е коалиционният партньор на БСП Румен Петков да защитава фирмите собственици на „златния гьол“, паркинга и лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“. Дейността е монополизирана и частна още от първия кабинет на Борисов през 2013 г., допълни Манолова и подчерта, че не е настоявала да се национализират паркингът и „златният гьол“.

Договорът за „гьола“ трябва да се преразгледа. Става дума за външна граница на Европейския съюз и не е ясно защо Борисов е решил, че може да даде дейностите на частни фирми, близки до ъндърграунда. Това са фирмите, които спечелиха изборите на ГЕРБ в София, каза още Манолова.

Може би тези 32 млн. лв. кеш, открити във фирмата собственик на „гьола“ имат връзка и с обявеното купуване на гласове в Свиленград. Там е рекордьорът от ГЕРБ с 16 хил. преференции. Интересно е, че връщайки се от Турция Борисов си е направил фотосесия и на „гьола“, и на паркинга, заяви тя.

Истината трябва да излезе наяве. Комисията по ревизията в следващия парламент ще се занимава с паркинга и „гьола“. Когато държавата е отстъпила от функциите си, трябва да бъде проверено как е станало, срещу какви пари и как се контролира. Имаме сигнали, че чрез представители на държавните институции хората са принудени да използват паркинга, за да минат по-лесно границата. Ще има ревизия в секторите с най-големи аномалии – с най-много бонуси и най-високи заплати за висши държавни чиновници, каза още Манолова.

Хората очакват да има стабилно правителство, което да решава проблемите им. Нашият план за неотложна подкрепа на обикновените хора е за 3 млрд. лв. – 1 млрд. лв. за преизчисляване на пенсиите и за хората с увреждания, 1 млрд. лв. за подкрепа на бизнеса и 1 млрд. лв. за децата и младите семейства, заяви още тя.

Предизборна публикация

Парламентарни избори 2021Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *