ГЕРБ запазва позициите си в половината благоевградски села

За разлика от община Благоевград, където води партията на Слави Трифонов, в селата положението съвсем не е така. Там преднина има ГЕРБ-СДС.  Само че на предишните парламентарни избори разликата беше огромна. ГЕРБ биеше тогава  в 18 от 23 благоевградски села, включително в Церово, 4 само бяха  червени. В нито едно село партията на Слави Трифонов  не беше начело. Сега от 23 села  в 11 има повече гласове за ГЕРБ, 6 за Има такъв народ, 5 за БСП и в Церово води ДПС със 119 гласа. Това показва анализът на протоколите от избирателните секции в селата.

Гербаджийски си остават половината от селата в благоевградска община – Бело поле, Бистрица, Българчево, Габрово, Падеш, Рилци, Марулево, Селище, Дебочица, Зелен дол, Лешко.

Има такъв народ водят в Мощанец, Покровник, Делвино, Дъбрава, Еленово и Изгрев.

Червени са Бучино, Горно Хърсово, Дренково, Клисура, Логодаж.

Прави впечатление, че в Дебочица БСП и Има такъв народ имат по 2 гласа, изравнени са им гласовете също така и в Зелен дол по 18.

В село Изгрев Демократична България е с повече гласове от БСП – 51 срещу 22. В Покровник пък патриотите бият БСП. Те имат 31 гласа срещу 20 за БСП.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *