Откриха сезона на канабисовата жътва

800 килограма канабис ожънаха и прибраха полицаи от петричкото и санданско полицейски управление. „Добивът“ е резултат от полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

380 кг, канабис е събран от нива в землището на с. Любовище, общ. Сандански. Нивата е била с изградено напояване, старателно отглеждани са около 129 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

В хода на операцията, в новострояща се сграда в комплекс с къщи за гости в с. Любовище, от полицейските служители е открита и нарколаборатория за отглеждане на марихуана, оборудвана с всички необходими съоръжения за производството на наркорастителността. В помещението са открити около 555 бр. канабисови растения с общо тегло около 250 килограма и около 390 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 52-годишен мъж от гр. Мелник.

От полицейски служители на РУ-Петрич, в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Горчевица, землище на с. Скрът, са открити около 123 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Тяхното общо тегло е около 154 килограма.

В хода на операцията е проверена и къща с прилежащо към нея дворно място в с. Струмешница, общ. Петрич. Открита е около 0,77 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, а със заповед за задържане до 24 часа е задържан 60-годишен мъж, обитаващ жилището.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *