Снимки: община Банско

Супер микс за джаза в Банско

Пъстра програма написаха организаторите на Джаз фестивала в Банско за тази година. С традиция, с голямо име, но с година пауза, Банско джаз фест се завръща за тези, които обиат джаза и планината. Това лято Банско джаз фест ще бъде от 7-ми до 14-ти август, цяла седмица джаз. Програмата можете да видите в СТРЕЛКА.БГ – порталът за туризъм, пътуване и споделяне. И ще ви предложим нещо много яко за гледане: Solomon Burke в Банско, на сцената на Джаз феста. Това беше през 2010 година……….

Иначе над 15 български изпълнители и групи със своите нови проекти ще са част от Джаз фестивала. В осемте фестивални дни на сцената в Банско представят музиката си едни от най-емблематичните за България джаз, фънк и блус изпътлнители, между които Camellia Todorova, Милица Гладнишка Official и Ruth Koléva, Веселин Койчев, Васил Спасов, Vicky Almazidu, Вили Стоянов Бенд с участието на Stefka Onikian , Angel Zaberski, Vassil Petrov , Teodosii Spasov , Hilda Kazasyan и още много много други.

Ще има и джаз-етно фюжън с участието на Devet и Jelena Krstic. Българо-сръбското дуо – Любомир Господинов и Никола Станошевич. познати в музикалните среди като Devet, ще срещнат красивата и талантлива етно-джаз изпълнителка Jelena Krstic и сигурни сме – това ще предизвика изключителен взрив от музика и емоции на сцената в Банско.

Това, което обединява тримата изпълнители е голямото влечение към съчетаване на класически джаз с подчертано етно елементи.

Фънк – фюжън групата Funkallero ще избухне на 08.08 в Банско с напълно нова програма!

С талантливата Elena Sirakova в редиците си, бендът ще представи различен, фънкарски прочит на масивни хитове от родните и световни чартове. Сериозна промяна в звука носят уникалните Георги Стойков (тромпет) и Владислав Минчев (тромбон), които заедно с титуляра Dimitar Liolev, формират брас-секция от бъдещето. В групата ще чуем отново Мирослав Иванов (китара), Radoslav Slavchev Riverman (бас) и Георги (барабани). Цялото това великолепие ще бъде обезпечено от напълно новите аранжименти на Васил Спасов.

Гръцкото трио Human Touch (the band) ще бъде специален гост на фестивала в третия му ден!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *