Екипът на кмета: ексуправител на ВиК, от Англия поемат образованието, екологът при Камбитов и Томов оцеля, и още:

Градоначалникът Илко Стоянов обяви част от екипа си на пресконференция днес.

Негов заместник е активистът от НДСВ и бивш управител на ВиК-Благоевград Христо Дюлгеров.

Борис Механджийски сменя финансиста Шумантов. Механджийски е бивш антимафиот, икономически полицай, банков служител и инспектор в НОИ. Неговото име нашумя около случая „Чората”.

Дамян Качулски е образователен шеф в Община-Благоевград. От 2015 г. е университетски преподавател и програмен директор на глобална програма за развитие в Обединеното кралство.

Общинската съветничка Гергана Муртова е назначена в Икономическия отдел. Тя освобождава мястото в ОбС-Благоевград на банкера Захари Хаджийски, шеф на Общинска банка.

Емилия Халилова е шеф на Социални дейности. Идва от Агенция за качество на социалните услуги, където е главен инспектор. 14 години е работила в Дирекция социално подпомагане.

Дейвид Арабаджиев е начело на “Оптимизация и дигитализация на административните услуги. Има доказан мениджърски опит в изграждане, преструктуриране и управление на успешни екипи в мултинационални компании.

Силвия Домозетска, водещ, редактор и журналист, ще отговаря за културата и връзки с обществеността.

Ще има само един заместник. Остават празни кутийките на зам.-кмет по европроектите. За Стоянов той трябва да изпълни със съдържание поста. Третата кутийка е за икономическото развитие. Започват разговори с много инвеститори, на които презентират града и общината.

Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *