Спират вандалите с още видеокамери и затворен парк нощем

Градският парк в Петрич ще бъде затворен за посещения от 23.00 часа до 06.00 часа. От общината искат да ограничат събирането на групички, умишлено съсипващи общинска собственост и ползващи съоръженията в парка за места на запой и пушене, а след това рушат. Това са следите всяка сутрин, установявани от служителите на Общината. Снощи отново са установени такива лица, спрямо които ще бъдат предприети мерки по установения ред.

На този етап в парка има 16 видеокамери, които не покриват цялата му площ. Ще бъдат монтирани допълнителни на невралгични места, където основно са концентрирани вандалските прояви. Записите след всяко рушене ще се предават на полицията за последващи действия спрямо лицата, които са нарушители. До момента няма съоръжение в Градски парк, на което да не е посегнато, включително са хвърляни камъни върху обитателите на водната площ. Община Петрич призовава за повече отговорност и нетърпимост – всеки, който е свидетел на подобни деяния, да уведомява веднага РУ „Полиция“.

Общинското ръководство в Петрич въвежда допълнителни мерки за ограничаване на трошенето, чупенето, рязането и разрушаването на изграденото в Градски парк, случващо се основно късно през нощта. От днес влиза в сила новият пропускателен режим.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *