Орфей донесе рекорд от призови места за благоевградски таланти

Фолклорна група „Веселина“ с призови места от Националния конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти“.

Неуморимият труд и талант на възпитаниците от към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, с ръководител Веселинка Боянова бе увенчан с успех от участието им в Националния конкурс в Пловдив.  В древния и красив Пловдив децата от фолклорната група поставиха рекорд от призови места. Талантите бяха оценявани от 22-членно жури, което бе съставено  от Академичния състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Председател на журито бе Ректорът на Академията проф. Тони Шекерджиева – Новак. Професионалното жури оцени с висока оценка и присъди призовите места за групата. Наградените са:

Първо място  и целогодишна стипендия за Стефан Стойков – тамбура;

Второ място  и целогодишна стипендия за Иван Стоянов – тамбура;

Трето място   и целогодишна стипендия за Кристиян Гърчев – тамбура;

Трето място   и целогодишна стипендия за Таня Стоянова;

Първо място   и еднократна целева стипендия за Иван Хамбарджийски – тамбура;

Златна лира  на Орфей  за Спасимира Иванова – тамбура;

Златна лира  на Орфей  за Мария Газиева – тамбура;

Бронзова лира  на Орфей  за Иван Шошев – народно пеене;

Националният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ се проведе на 16-ти и 17-ти  юли в смесена форма (присъствено и online). В конкурса взеха участие над  6000 деца. „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ е единственият конкурс в България, който обединява почти всички видове изкуства в сферата на класика и фолклор. Той се провежда всяка година през месец март, но поради  COVID  ситуацията, тази година той се проведе през месец юли.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *