Разпитват свидетели и правят експертизи за бракониерския улов

Районна прокуратура – Благоевград  води разследване за извършено престъпление. Досъдебното производство е образувано след подаден сигнал за бракониерски улов на едър дивеч в района на с. Полена, община Симитли.

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.

По непотвърдена информация бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан от полицията след сигнал за незаконен лов в Благоевградско. Заедно с него в полицията са отведени още трима души.

Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, горският служител от село Полена В.П, а другият е бивш собственик на футболния отбор Витоша Бистрица. При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони, както и убито диво животно.

В съобщение на Югозападното горско стопанство обясниха, че на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери. При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня.

По случая се водят процесуално-следствени действия от компетентните органи. /БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *