Кадър на Американския университет стана шеф на киберпрестъпността

Красимир Симонски, председател на Държавна агенция „Електронно управление“, е определен за национален координатор по киберсигурността. Това стана със заповед на министър-председателя Стефан Янев.

Симонски заменя на поста комисар Владимир Димитров, началник на отдел „Киберпрестъпност“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на Министерството на вътрешните работи.

Кой е Красимир Симонски?

От 1991 г. до 2002 г., заема длъжността директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград, а от 2000 г. е ръководител на регионални Cisco мрежови академии, където води обучение по информационни и комуникационни технологии.

Работи по редица проекти за ИТ-обучение и развитие на ИКТ-умения на АУБ в Благоевград, Програмата на ООН за развитие (ПРООН, 2006-2008 г.), включително по проекта iGovernment, в рамките на който са обучени в базови компютърни умения над 65 хиляди служители в държавни институции. В периода 2004-2007 г. ръководи проекта „Телецентрове“ на ПРООН и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения. По проекта са изградени 120 телецентъра в цялата страна.

Снимка БГНЕСВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *