Панаир на туризма ни докосва до духа на Белица

Панаир на туризма   започва в Белица днес.

На специални щандове селата и градовете, разположени в Източния регион на Република Северна Македония : Щип,  Кочани, Пехчево, Истибана, Русиново, Зръновци, Крупиште, Кочани и Пробищип ви предлагат да си закупите ръчно изработени  продукти от природа, земеделски продукти, пчелни продукти, разнообразни плетива, бродерия с репродукция на Пикасо, сапуни изработени от природни масла, шалове, сувенири от дърво  и много други изделия произведени от сръчните ръце на хората от Северна Македония.

Община Белица ви предлага билки, гъби, сладка от горски плодове, пчелен и боров мед от природата на Рила планина, ръчно изработени сувенири, плетива, бродерия и продукти от земеделието.

Богата културна програма представена от творческите групи при читалище „Георги Тодоров 1885“ с участието на Ансамбъла за народни пести, фолклорните танцови състави, групите за характерни и класически танци ще ви забавляват от 19.00 ч. до 22.00 ч.. За първи път пред общността на Белица и гостите на града ще бъде представен рекламния филм „Докоснете духът на Белица“ с ефектни кадри от теснолинейката, Пирин, Рила и Родопите, Кадри от населените места, хора  в региона. Фолклор  със самодейната фолклорна група. Археологически кадри, музей Белица,  културни и исторически места и институции. Традиции и занаяти, туристически обекти.

Във втория ден 28 юли, освен щандовете на местните производители от Източния регион на Република Северна Македония и Община Белица ви очаква богата културна програма с представителни групи от с. Горно Краище и с. Краище на Община Белица.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *