Дадоха 100 дни на кмета да покаже ефективността на новата структура на общината

С 1 против, 2-ма въздържали се и 32-ма „за“ общинските съветници приеха новата структура на Община Благоевград. Единствено против беше д-р Владимир Пандев от БСП. За него хубавите проекти от предходния мандат трябва да бъдат продължени. Смята, че се връща модел, който бил пагубен за Благоевград. Против бил премахването на отдела по обществен ред и сигурност, кметът първоначално обявил, че ще работи с един зам.-кмет, сега включвал още двама. Също така не бил представил програмата си за развитие на Благоевград и имало неща, които да се изкусурят.

Кметът Илко Стоянов заяви, че д-р Пандев имал право да си коментира било то политически, като гражданин или общински съветник. Но програмата му била ясна и много скоро щял да я представи. Не вижда работеща администрация за качествени услуги, като даде пример, че юрисконсултът работел като технически сътрудник, а последният като нещо друго. Казал, че почва с един заместник, а не че ще работи с един. За Стоянов отделът по обществен ред и сигурност няма ефективност. Започнал с 6-има служители сега били 20. Някои от тях щели да бъдат преназначени в новия отдел Инспекторат. Съветникът Иван Ризов пък давал 100 дни на кмета, за да се види дали изпълнява ангажиментите си и  дали структурата е работеща.

Съветниците от ГЕРБ казаха, че ще подкрепят структурата, но държат на длъжността на омбудсмана, както и на общинска полиция. Кметът каза, че ще работят в тази посока и януари ще оптимизират структурата, ще се изчистят някои неточности в процеса на работата, ще обмислят за общинска полиция  и ще се вслушва в съветите на  общинските съветници.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *