Три общини с ден на траур за загиналите горски

Общините Сандански, Петрич и Кресна обявиха ден на траур днес в памет на трагичната смърт на служителите на Югозападно държавно предприятие – Благоевград, участвали в потушаването на пожара край с. Петрово.

Ето какво написаха от Община Кресна:

„С дълбоко прискърбие информираме за нелепата кончина на нашия съгражданин, колега, приятел и общински съветник, Валери Димитров. Загинал при гасенето на бушуващия пожар край село Петрово.

В памет на Валери Димитров, със заповед на кмета на община Кресна, 5 август 2021 г., е обявен за Ден на траур на територията на общината.

Утре националният флаг на всички общински сгради и кметства ще бъде свален наполовина. Забраняват се всички публични тържества и радостни ритуали през траурния ден“.

5 август ще бъде Ден на траур в община Петрич. Заповедта е на кмета на общината Димитър Бръчков заради смъртта на горския служител Антон Гръбчев от Петрич. Гръбчев загина при гасенето на пожара, който бушува в широколистна гора край село Петрово, община Сандански. Знамената ще бъдат свалени наполовина пред общинските и държавни учреждения на територията на община Петрич, отменят се обществени мероприятия. Ръководството на община Петрич изказва съболезнования на семейството на починалия горски служител и призовава жителите към висока отговорност и внимание предвид пожароопасната обстановка в този момент. Нека бъдем бдителни при боравенето с огън на открито, защото това може да коства човешки живот! Поклон пред паметта на Антон Гръбчев!

Продължава потушаването на пожара и днес. Не терен са горски, пожарникари и доброволци. Очаква се огънят днес окончателни да бъде овладян.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *