Кой на кого помага в битката с огнената стихия? (снимки)

30-тина специализирани автомобили на противопожарната служба в Полша, конвоирани от българската полиция, преминаха през Благоевград. Пожарникари от Полша са се отправили към местата с най-опасните пожари. Спецотрядите със специализирана техника на службата в Полша вероятно ще се включат в борбата с огнената стихия в съседна Гърция, където обстановката остава усложнена.

Пожарът в Северна Македония, който застрашително доближаваше гори на наша територия, вече е овладян. Огнищата , който бяха в опасна близост до териториите на Брестово и Сухострел в община Симитли, са се „изтеглили“ към вътрешността на страта и са локализирани. Продължават обаче да горят.

В региона: Ликвидирани са 6 пожара. С преки материални щети са възникнали 2 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 4 пожара. Късо съединение е запалило и лек автомобил в Петрич. Близо половин декар лозе е изгоряло край Сандански при възникнал пожар в сухи треви и лозе в гр. Сандански.

В Кюстендилско: Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област – вчера късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на село Раненци, пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати; небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в с. Коняво, изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина, пожарникарите са спасили от унищожение 15 дка посеви, 20 дка овощна градина; Късо съединени е причинило пожар в с. Пастух,огънят е унищожил посеви 25 дка, 2 сгради, 2 стопански посктройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 дка посеви;снощи пожарът в с. Жиленци – в района на пречиствателната станция, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети. И днес продължава доугасяването на пожара в землището на с. Чудинци, снощи малко след 21.30 ч е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *