Даваме стари дрехи, за да садим японски вишни

Базар за стари и запазени дрехи правят в Благоевград. Идеята е на Виктория Андонова, която призова във Фейсбук съгражданите си. И не само това. Със събраните средства и помощта на общината, да закупят японски вишни и да направят насаждения, където общината прецени, които по време на цъфтежа да събират посетители и да бъдат атракцион в града.

Ето какво още написа Виктория: „Това е една дългосрочна и красива инвестиция в Благоевград.

В събота 14.08 от 10 часа е първият базар, като максималната цена за дреха ще е 5 лв. Който иска, да заповяда като продавач или купувач на адрес Петко Д. Петков 10, приземен етаж (сградата на стария монопол, бивша банка). Хайде да почистим гардероба в името на града. Комуникацията с общината я поемам аз, с надеждата да ни подкрепи час по-скоро.“

Тя получи десетки поздравления във Фейсбук за идеята.

Ето някои:

Страхотна идея! Възхищавам се на оптимизма ви и се надявам да се случи, но имам резерви относно гражданите на Благоевград и опазването на дръвчетата.

Манталитета ни е проблема. За пример автобусните спирки. Подновиха ги, но до кога… а и никой не носи отговорност.

Чудесна инициатива ! Напълно подкрепям! Не съм в града, но ще участвам в бъдеще! Успех! По Ал Стамболийски има празни места за засаждане- от Младежкия дом надолу посока американските общежития. Ще бъде прекрасно!

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *