Без огън в района на Рилски манастир

Дирекцията на природния парк „Рилски манастир“ забранява паленето на открит огън и извършването на „огневи работи“ на цялата територия на парка, включително в кътовете за еднодневен отдих, съобщиха от дирекцията. Забраната е в сила от 13-и до 31 август.

Тя се въвежда със заповед на директора на ДПП „Рилски манастир“, във връзка с усложнената пожароопасна обстановка в страната.

Засилен  трафик към  Рилския манастир се очаква както всяка година преди  големия  християнски празник Свето Успение Богородично. За да бъде гарантирана сигурността на миряните и гостите в района на манастира, ще има засилено полицейско присъствие, в охранителната операция ще бъдат включени и служители на дирекция „Жандармерия“.

От полицията призовават гражданите да спазват правилата за движение,  да не спират в активната пътна лента и да спазват указанията на полицаите.

Призовават гражданите да не палят огньове, за да не се причиняват пожари. Да не оставят в паркираните си автомобили документи и ценности, да бъдат с повишено внимание, за да не станат жертва на джебчии.

При възникване на проблем гражданите да се обаждат на тел. 112 или да се обръщат към полицаите в района на Рилския манастир.

От няколко месеца там движението се регулира със светофар. На Богородица най-вероятно ще се  регулира по друг начин, но от  полицията не съобщават. Трябва много да се внимава, тъй като участъкът е стеснен,  а напоследък стават много катастрофи.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *