Повишават се имигрантите в района на Петрич

Българските власти следят внимателно ситуацията в Афганистан и вече е създадена необходимата организация за засилване на охраната по границата. Тази сутрин премиерът проведе среща с представители на граничните служби в  района на Петрич и бе констатирано повишаване на броя имигранти, които пресичат нелегално границата.

„Партиите осъзнават необходимостта от концентриране на усилията, включително и допълнителен бюджет за съответните служби, които пряко се занимават с тази дейност“, отбеляза премиерът Стефан Янев. Той обяви, че в координация с нашите европейски партньори страната ни е в готовност да окаже съдействие при евентуална евакуация на 11 български граждани, работещи в Афганистан.

Във връзка с медийни въпроси относно актуализацията на националния бюджет премиерът Стефан Янев беше категоричен, че служебното правителство е изпълнило своя ангажимент по този ключов за държавата въпрос и отговорността вече е на Народното събрание. „Задължение на народните представители е да дебатират и да решат доколко този проект на актуализация на бюджет е адекватен или по тяхно желание да го променят и да вървим напред.

Процедурата е спазена. В крайна сметка отговорността, тежестта на решението е в самото Народно събрание“, подчерта министър-председателят. Той изтъкна важността да бъде актуализиран бюджетът, за да продължи финансовата помощ на държавата към медицинския персонал, към бизнеса и към гражданите. Стефан Янев изрази увереност, че политическите партии са наясно с тяхната отговорност и ще намерят начин да изпълнят своя ангажимент, за да може държавата да разполага с необходимите средства в отговор на предизвикателствата пред страната.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *