Премиерът се поклони на смелите момичета и момчета

В благоевградското село Габрово премиерът приветства смелите момчета и момичета, участвали в погасяването на горските пожари в област Благоевград и в Република Северна Македония.

„Благодарим Ви за това, което правите за хората. Вашите дела заслужават дълбока признателност“. Министър-председателят Стефан Янев им благодари за човещината, за солидарността и съпричастността. Министър-председателят изтъкна важността на мисията на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, на военнослужещите от Българската армия, на представителите на горските стопанства и на доброволците, участвали в овладяването на бедствената ситуация.

„Това са дела, които заслужават дълбока признателност. Уверен съм, че оказаната подкрепа ще получи висока оценка както от страна на българските граждани, така и на гражданите на Република Северна Македония“, посочи още премиерът.

В село Габрово пристигнаха и кметовете на общините Берово и Пехчево, Р Северна Македония, Звонко Пекевски и Драган Тренчовски, които изразиха своята признателност към огнеборците.
Водосвет за здраве бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.
Българските пожарникари се върнаха след успешна мисия от Р Северна Македония, след като в началото на м. август, по разпореждане на министър-председателя Стефан Янев, беше изпратена подкрепа за справяне с разразилите се пожари на територията на югозападната ни съседка.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *