Съдът оправда бившия зам.-министър Манолев, той: Истината накрая ще победи

С трогателен пост във Фейсбук бившият зам.-министър Александър Манолев разкри, че вече е факт първото оправдателно решение, взето от Софийския административен съд по делото срещу него за конфликт на интереси. Съдът категорично постановил неговата невинност. Имал всички основания да смята, че ново обвинение ще бъде повдигнато съвсем скоро и ще бъде използвано отново за представянето на прокуратурата в ролята на активно борещи се с корупцията, докато истинските виновници са прикривани. Написа и какво ще прави оттук нататък.

Ето и целия му пост:

Вече 2 години, откакто срещу мен се води организирана кампания за оклеветяване и дискредитиране – у нас и в чужбина.

Истината, обаче, започва да излиза наяве.

Вече е факт първото оправдателно решение, взето от Софийския административен съд по делото срещу мен за конфликт на интереси. Съдът категорично постанови моята невинност.

Фактите в моя полза по делото са много, но е достатъчно да спомена дори само един: няма как да съм упражнил влияние по проект, който е реализиран 2 години преди да бъда назначен за заместник-министър на икономиката и за член на Държавен фонд „Земеделие“. Дори само това показва абсолютната нелогичност на обвиненията срещу мен. Всъщност, от самото начало фактите нямаха никакво значение за поръчителите на войната срещу мен.

Координираните атаки срещу мен от страна на прокуратурата продължават: търсят се всякакви начини да се образува ново дело срещу мен, за да се демонстрира активна дейност.

Имам всички основания да смятам, че ново обвинение ще бъде повдигнато съвсем скоро и ще бъде използвано отново за представянето на прокуратурата в ролята на активно борещи се с корупцията, докато истинските виновници са прикривани.

Основната причина за тормоза срещу мен е: непослушно държание. Българското общество вече е напълно наясно с “обективността” и поръчковия стил на действие на държавното обвинение. Явно когато разполагаш с факти, колкото и по-убедително да ги представяш, толкова повече ядосваш овластените и готовите на всичко, за да прикрият истинските си цели.

Как изобщо се появи темата със САЩ? Именно българската прокуратура е подала името ми, за да покажат „активната им дейност срещу корупцията по високите етажи на властта“. Това е толкова нелепо! В каква  корупция може да бъде замесен един заместник-министър с ресори като външноикономическа политика и привличане на чужди инвестиции?!

Ако бях замесен в схеми, схемаджиите щяха да ме пазят! Моята беззащитност, поради липсата на обвързаности със силните на деня, се оказа удобна причина да бъда нарочен за символа на корупцията в България.

Явно прокурорите са били самоуверени, че ще им трябва съвсем малко усилие, за да постигнат осъждането ми. Особено след като създадоха публична среда, в която всеки би се страхувал дори да прошепне, че съм невинен.

Фактите обаче продължават да са безспорни в моя защита и именно те са в основата на първото оправдателно решение!

Оттук-нататък битката ще бъде още по-ожесточена, защото натискът по делата срещу мен ще бъде още по-силен. Аз обаче няма да се предам и няма да мълча.

Решен съм да:

➡️ Докажа първо в съда, а след това и пред цялата общественост, че срещу мен бяха изфабрикувани редица неверни твърдения.

➡️ Инициирал съм контакти със САЩ, за да предоставя всички доказателства и категорично да докажа, че прокуратурата е заблудила американските власти с подаването на името ми. И не, никога не съм бил включван в списъка #Магнитски, както невярно се тиражира в медийното пространство. Аз имам само и единствено забрана да влизам на територията на страната, което няма общо със закона Магнитски❗️

➡️ Много агресивно прокуратурата загърби принципа за невинност до доказване на противното, при всички медийни изяви срещу мен. Предстои да търся правата си и за всички лъжи, тиражирани в публичното пространство. Защото 2 години и половина, след като заведоха делата срещу мен, още никой не е казал, че по проекта, за който съм обвинен, има хиляди платени данъци; че има проверки на две независими институции, даващи категоричен отговор в моя полза на всичко, за което ме обвиняват; че свидетелите срещу мен са осъждани за данъчни измами и сами се объркват в показанията си; и още много и много.

Истината накрая ще победи! Вярвам в това! Колкото и да е трудно, колкото и да изглежда всемогъща днес прокуратурата и през колкото и трудности да трябва да премина.

Благодаря на хората, които, въпреки всички лъжи, които се изговориха по мой адрес в публичното пространство, са до мен. Днес, когато фактите вече започват да излизат наяве по категоричен начин мога да кажа: никога не съм ви подвел!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *