Опасни детски площадки: от възпитание или некачествени материали

От трагично състояние на детската площадка в парк „Бачиново“ се възмути благоевградчанката Елисавета Парушева. Тя е психолог във Второ ОУ и в последните няколко дни води  внучката си в парк „Бачиново“ и  не подминават детския кът.

Смята, че там ремонтът е наложителен и това се вижда от  снимките.

Под поста й във Фейсбук се появиха десетки реакции.

Имаше благоевградчани, които казват, че повечето площадки са в това състояние, но вина имаме и родителите. Други пък заподозряха некачествени материали, с които са правени. Трети дават съвет да се обади на горещ телефон, за да се реагира от общината.

Ето и част от постовете в групата забелязано в Благоевград:

Повечето площадки са под всякаква критика. За съжаление, до голяма степен, вина имаме и ние-родителите и децата! Дано ги оправят и се научим да пазим!!!!

„Така е. Трябва да се научим да стопанисваме и да възпитаваме отговорност и на децата ни.

В този случай са използвани абсолютно НЕКАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ !!!

При една проверка колко средства са изхарчени за тази площадка съм убедена , че ще се изумим !!!

Да, за съжаление е така. Но това идва и от родителите, примера който им даваме. Виждала съм и възрастни жени, които отскубват цветята. Прескачане огради да минем на пряко, пресичане не там където трябва и т. н. Така, че всичко започва от нас.

Няма смисъл да ги ремонтират, те пак ще бъдат в същото „окаяно“ състояние……….докато сред нас преобладават вандалите……, ненаучени да пазят общественото имущество!

Обадихте ли се в общината на горещия телефон? Че аз днес се обаждах за площадката на НАП -имаше счупен под на едната пързалка, майстори бяха изпратени на 30 мин, утре ще мина да проверя дали да я оправили, че си тръгнахме

Материалите са компрометирани – едни големи пари, за едно голямо нищо. Съгласна съм, че има вандализъм, но тук си проличава какво е слагано, за да се оправдаят повече средства.

Действително повечето детски площадки са в окаяно състояние, изпочупени, ръждясали, дори опасни. Нали там играе бъдещето ни, не трябва ли все пак да се поддържат?

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *