Хореограф със семейството си се пренесе назад във времето на Жеравна

Ръководителят на  Фолк-фитнес „Ритмика“ Асен Колев и съпругата му Радостина Захариева, пременени в народни носии заедно с децата си,   присъстваха на Фестивал на фолклорната носия – Жеравна. Те посетиха фестивала на път след почивката си на Черноморието. Преди това разгледаха  и естествения скален ансамбъл от сиенитни блокове край Приморско Бегликташ.

Международният фестивал на фолклорната носия  се проведе за 13-ти път в Жеравна. Гости от цялата страна  изпълниха поляните край Жеравна, облечени в традиционни български носии

Жеравна се превърна в епицентър на българския фолклор и традиции. Изискването за участие във фестивала е всички да са в носии и да не носят нищо от съвременния свят.

Забранена е цивилизацията във всичките й форми – телефони, слънчеви очила, дамски чанти, детски колички. Участниците трябва да са в носии, да нямат нищо от съвременния свят. Всичко е така както е било преди 150 години.

Освен възможността да се пренесат във времето, участниците се насладиха и на богата фолклорна програма.

Семейството на Асен и Радостина показва как опазването на българското може да бъде лична кауза на всеки един от нас.

На всеки кукерски фестивал те са на първа линия на Трети квартал.

Преди около два месеца пък Фолк-фитнес „Ритмика“ отбеляза своя 10-годишен юбилей пред пълен салон в зала ,,Яворов „. С много емоции, усмивки, аплодисменти  и празнично настроение премина отбелязването на юбилея.

За тези 10 години голямото семейство на „Ритмика“ се разрасна. На сцената се качиха над 100 танцьори от клубовете в двете училища, където репетират – 6-то СУ „Иван Вазов“ в кв. „Струмско“ и 11-то ОУ „Хр. Ботев“ в кв. „Еленово“.“ В клубовете участват хора с различни професии – лекари, полицаи, учители, въобще хора от най-различни браншове. Те се забавляват, танцуват и  предават от своята положителна енергия на колкото може повече хора. А това е и целта на танца.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *